פתרונות ושרותי מיחשוב - פיתוח תוכנה, בניית אתרים,
יעוץ ושירותי מיקור חוץ (outsourcing)

yair@yairweissman.com        Tel: 0544-301265        יאיר ויסמן

שירותים לעסקים זעירים, קטנים וגדולים - תמיד במסגרת התקציב ותוך עמידה בזמנים!


מידע כללי

.........................

שרותי מיחשוב

.........................

פרויקטים ולקוחות

.........................

טכנולוגיות וכלים

.........................

English / אנגלית   Hebrew / עברית
.........................

הורד PDF קובץ

.........................

אסטרטגיית גיבוי מידע עיסקי וחשיבותה להמשך פעילות העסק לאחר התאוששות מאסון הכולל איבוד מידע


גיבוי נתונים והעסק שלך -
הגורם הבודד המשמעותי ביותר להמשכיות העסק לאחר אסון הכולל אובדן מידע.


האם אתם ערוכים למקרה של אובדן מידע כתוצאה מוירוס מחשבים, תקלה, טעות, אש, הצפה או כל אסון אחר? האם יש לכם אסטרטגיה ומנגנון גיבוי יעיל שאתם מיישמים ואשר יאפשר לכם לחזור לפעילות עיסקית נורמלית בהקדם האפשרי?

אם אינכם בטוחים לחלוטין שגיבוי המידע שלכם אמין וכי תוכלו להשתמש בנתונים שלכם לאחר תקלה חמורה במערכות המידע שלכם, אנא קראו את רשימת הנקודות למחשבה המובאות כאן ונסו לחשוב מה מהן רלוונטי לצרכי הגיבוי שלכם ומה מהפעולות הבאות ננקטות באירגון שלכם.

מה אתם מגבים?

האם אתם באמת מגבים את כל המידע שאתם צריכים? האם מעבר למסמכים הסטנדרטיים (word documents, excel spreadsheets, access databases, powerpoint presentations) קיימים מסמכים נוספים בפורמטים אחרים שיש צורך לגבותם? האם זכרתם גם לגבות את קובץ ה-PST של outlook המכיל בנוסף לכל הודעות הדואר האלקטרוני שלכם גם את יומן הפגישות ואת רשימת אנשי הקשר? ומה בקשר לתוכנות עצמן - האם יש לכם את העותקים המקוריים? האם הם מאוחסנים במקום בטוח ולא בקרבת המחשב? האם יש לכם את הקודים והמספרים הסידוריים לצורך התקנה מחדש? (יש לזכור שוירוסים, תקלות חומרה ואסונות טבע מצריכים התקנה מחודשת של כל התוכנות). האם יש לכם את הדיסקים כדי להתקין את מערכת ההפעלה (windows) ואת הקוד המצורף? מה לגבי הציוד ההיקפי? - מדפסות, סורקים, חיבורים ליומנים אלקטרוניים וטלפונים, נגני מוסיקה, כרטיסי טלויזיה, צורבים ועוד - כל אלו צריכים את הדרייברים שלהם שברדך כלל מגיעים על CD יחד עם המוצר.

מידע נוסף שצריך לגבות:

האם יש לכם רשימה מסודרת של שמות משתמש וסיסמאות לתוכנות ולשירותים שונים? האם הדיסק במחשב שלכם מחולק למספר אזורים (partitions) המסומנים ע"י אותיות שונות? האם המחשב שלכם עובד בסביבה של רשת? - אם כן, יש צורך לגבות גם את הגדרות הרשת מהמחשבים ומה-router או ה-switch, האם יש לכם קונפיגורציה ספציפית שמערכת ההפעלה שומרת ב-registry? - אם כך, יש לגבות גם אותו. האם יש לכם רשימה מדוייקת עם המיפרט של המחשב, התקני החומרה הפנימיים והחיצוניים, שמות היצרנים ומספרי הדגמים? האם יש לכם רשימה מפורטת של כל התוכנות המותקנות על כל מחשב והגירסא שלהם - גם התוכנות הקנויות וגם אלו שהורדתם מהאינטרנט (וכתובת האתר ממנו הורדתם)? היכן נמצאת רשימת אנשי הקשר וספקי הציוד והשירותים אשר יש להם חלק בתהליך החזרה שלכם לתיפקוד מלא (יועץ המחשבים, איש הרכש, חנות המחשבים, חברת שיחזור המידע, ואחרים)?

מתי אתם מגבים?

האם אתם מגבים את המידע בפרקי זמן קבועים? האם אתם מנהלים מעקב ורישום או עושים גיבוי רק כשנזכרים בכך או לאחר שאתם שומעים סיפור אימה על מחשב שקרס או משרד שנישרף? האם אתם יודעים ש-outlook צריך להיות סגור בדרך כלל כשמגבים את קובץ ה-PST ודואגים לכך?

איפה הגיבויים?

האם אתם מגבים על מדייה ניידת? האם אתם דואגים לשמור את המדייה האחרונה במקום מרוחק מהמחשב? האם אתם מתייחסים בזהירות לגיבויים? - לא מפעילים לחץ, במקום מוגן משמש או מחום ישיר? האם אתם מגבים דרך האינטרנט? האם תירגלתם את פונקציית השיחזור למחשב אחר?

בדיקות ותירגול התאוששות מאסון:

האם אתם משתשמים בתוכנת גיבוי שמתאימה לצרכי המערכת שלכם? האם אתם מבינים בדיוק את הודעות האזהרה והודעות הטעות שהתוכנה מציגה? האם אתם בודקים מדי פעם את הלוג (log) שהתוכנה מייצרת? האם אתם בודקים שניתן לקרוא את הגיבויים במחשב אחר? כל כמה זמן אתם מנסים לשחזר קובץ? אפליקציה? מערכת? לצורך בדיקה שגיבוי המידע שלכם אכן שווה משהו? האם בדקתם כמה זמן לוקח לכם לחזור לפעילות נורמלית לאחר התקפת וירוס מחשבים? לאחר שהדיסק הקשיח קרס? לאחר שגיליתם שהמשרד נפרץ והמחשב נגנב?

אם אינכם מיישמים אסטרטגיית גיבוי המתאימה לדרישות ולצרכים של מערכות המידע שלכם (בין אם זה מחשב בודד או רשת מחשבים מסועפת) ואינכם מתרגלים שיחזור מידע והתאוששות מאסון, אינכם יכולים לדעת כמה זמן יקח לכם להתחיל לתפקד שוב, איזה חלק מהמידע תוכלו לשחזר, האם הלקוחות שלכם יסכימו להמתין, האם תחזרו לתיפקוד מלא, כמה זמן יקח לכם להדביק את הפיגור שנוצר ולחזור לפעילות נורמלית, והאם העסק שלכם בכלל ישרוד אסון הכולל אובדן מידע?

גם אם מיושמת אצלכם באירגון אסטרטגיית גיבוי מידע, יש לבחון אותה מעת לעת ולבדוק אם היא עדיין מספקת פתרון מתאים לצרכים הנוכחיים. במשך הזמן נוספים מחשבים חדשים והתקני חומרה נוספים, יש שימוש בתוכנות חדשות, נפחי המידע גדלים והמידע נשמר במקומות נוספים. אסטרטגיית גיבוי המידע צריכה להישתנות באופן קבוע כדי לשקף את השינויים שחלים בכל האספקטים של מערכת המידע עליה רוצים להגן באמצעות הגיבויים.

אסור להמעיט בחשיבות פעולת גיבוי מידע ושיחזור הנתונים כחלק מהתאוששות מאסון (disaster recovery) - צרו עימנו קשר עוד היום כדי לדון בתיכנון מערך גיבוי נתונים וביישומו, או בבדיקה מחודשת של מערכת גיבוי הנתונים הקיימת כבר באירגונכם.


לפרטים נוספים לחצו על הקישור המתאים:


אשמח לעמוד לרשותכם, לענות על שאלות, לתת יעוץ ראשוני בלתי מחייב
ולשמוע מה יש לכם לאמר לי בכל עניין.

אתם מוזמנים לפנות אלי במייל (yair@yairweissman.com)
או בטלפון נייד: 0544-301265

יאיר